PIZZABODEM VAN BLOEMKOOL
Voor de bodem:
1 bloemkool
1/3 mozzarella
Handje geraspte parmezaanse kaas
4 el amandelmeel
2 eieren
1 tl oregano
1 tl gedroogde basilicum
Snuf zout
Verwarm de oven voor op 225 graden
Zorg voor een flinke pan kokend water.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze fijn in de keukenmachine/hakmolen.
Kook de fijngemalen bloemkool 4 minuten.
Doe een schone theedoek in een vergiet en giet de bloemkool af door de theedoek.
Als het wat is afgekoeld pers je zoveel mogelijk water uit de bloemkool. Niet te tuttig zijn hoor, gewoon een bolletje maken van de bloemkool en flink knijpen!
Doe de bloemkool met de rest van de ingrediënten in een kom en meng dit goed.
Doe een vel bakpapier op je bakplaat en vet deze in (ja, dat is echt handig!)
Doe het bloemkool deeg op de bakplaat en maak het met je handen wat platter.
Doe hier nog een vel bakpapier overheen en rol het deeg nu uit met een deegroller.
Haal het bovenste vel bakpapier eraf en bak de bodem ongeveer 14 minuten in de oven.
Haal na 14 minuten je pizzabodem uit de oven en beleg deze met je favoriete pizzatoppings.
Bak de pizza daarna nog een minuut of 12.