< INHOUD > 

COURGETTE MET CHAMPIGNONS EN PESTO
1 courgette per persoon.
1 bakje champignons per 2 personen
boter

en voor de saus:

room
roomkaas of kruidenkaas (Lidl)
azijn
peper
vogelkruiden
parmezaanse kaas
pesto (zelfgemaakte)
ong. 1 theelepel arrowroot

Saus maken van dit alles, en als je géen pesto gebruikt en ook geen Lidl kruidenkaas, dan ook nog verse knoflook, en twee lepeltjes parmezaanse kaas. (dat zit namelijk allemaal in die zelfgemaakte pesto.)

De champignons in stukken koken in de saus. Die wordt dan dun, dus daarna binden met ongeveer 1 tot 1½ theelepels arrowroot. Je kan dit 's morgens al doen, en in de steelpan laten zitten.

Tenslotte de courgettes in de spirellimachien, en rauw in de wok, met boter. Wokken op hoog vuur tot al het vocht dat eruit komt verdampt is. (5 tot 10 minuten) Afzuigkap aan, voor rookmelder!
Ragout opwarmen en eroverheen doen.

Dit kan ook met zalmragout . Wel lekker, maar eigenlijk toch zonde van de zalm, want de smaak wordt door de courgette erg afgezwakt. Ik maakte het met diepvrieszalm, in een sausje zoals hierboven maar zonder pesto, en nu met mosterd erdoor, en weinig knoflook.
In dat sausje vóor je het bindt even de ontdooide zalmmoten voorzichtig koken, (5 minuten) die eruit halen en alvast in magnetron bakje doen, dan saus binden, over de zalm heen gieten en alles later opwarmen in de magnetron, als je courgetti bijna klaar is.

Tenslotte kan je ook nog de courgette vervangen door taugé . Dan zou ik geen zalm erbij geven, maar champignons.