CITROENTAART 2 blz .
let op: Iris vindt dit niet vegetarisch!
Recept voor springvorm 20 cm. (4 tot 6 personen)
Deeg:
150 gram amandelcrackers (zelfgemaakt, zie recept)
stevia naar smaak
125 gram zachte boter
Plastic in de vorm tegen het plakken. Maal de crackers in de mixer, vermeng met de boter en de stevia, en druk het deeg op bodem en tegen rand op. Laat afkoelen in de ijskast.
Vulling:
2 citroenen,
4 blaadjes gelatine
250 gram zachte roomkaas (bij voorkeur echte mon chou, die is nl. niet zo zout als die van Aldi. Of anders Lidl roomkaas?)
4 eetlepels kokosmelk
1/4 liter slagroom
2 dopjes vanille extract
stevia naar smaak
Sla de room een beetje stijf.
Week de gelatine.
Schrob en rasp de 2 citroenen, en vermeng de rasp met de rest van de ingredienten, behalve het citroensap.
Dan het citroensap verwarmen en de geweekte gelatine daarin oplossen.
Tenslotte dit mengsel door de rest mengen, goed roeren, en de taart ermee vullen.
Goed af laten koelen, en dan garneren, zie foto.