BLOEMKOOL PIZZABODEM
1 kleine bloemkool
1 bol mozzarella, in kleine stukjes
1 handvol geraspte kaas
1 el oregano
1 ei
4 el amandelmeel
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak dit vervolgens on de keukenmachine of hakmolen tot kleine kruimels.
Kook de bloemkoolkruimels vervolgens 4 minuten in ruim water.
Doe een theedoek in een grote zeef/vergiet en giet de bloemkool af door de theedoek heen.
Laat de bloemkool in de theedoek afkoelen en knijp daarna zoveel mogelijk vocht eruit .
Doe de bloemkool in een kom en mix met de resterende ingrediënten. Ook een beetje zout en peper erdoor.
Bloemkooldeeg op bakpapier en uitrollen onder plastic.
Bak de pizzabodem ongeveer 20 minuten. Haal het uit de oven en draai de bodem om.
Bak de bodem nu nog 10 minuten.
Daarna beleggen met alles wat je lekker vindt.
Bak daarna nog 12 minuten.