< INHOUD > 

Bananen/pindakaas brood (Brigitte)

Ingrediënten:
250 gr amandelmeel
8 gram bakpoeder
½ tl kaneel en 1/2 tl. vanille Bourbon
Een snuifje zout
2 rijpe bananen
3 volle eetl. pindakaas
50 gram gesmolten roomboter
2 eieren
50 gram rozijnen
één eetl. stevia kristal ( optioneel )
Amandelschilfers
Bereiding:
Meng het amandelmeel,kaneel, vanille Bourbon en het snuifje zout.
In een andere kom, plet de bananen met een vork en meng deze met de pindakaas, eventueel de stevia, roomboter en de losgeklopte eitjes, meng goed.
Spatel het bananenmengsel door het amandelmengsel en roer de rozijnen erdoor.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bestrooi met de amandelschilfers, bak 10 min in een voorverwarmde oven van 200 graden, daarna verlaag de temperatuur op 175 graden en bak nog eens 30 min., doe de prik test
Laat even afkoelen op een rooster en haal dan het bananenbrood uit de bakvorm en laat verder afkoelen.