< INHOUD > 

Pepernoten recept:
120 Kh. (voor ong. 120 pepernoten)
180 gram amandelmeel, of 150 gr. amandelmeel en ongeveer 30 gr. amandelgruis.
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 theelepeltje zout
2 eetlepels speculaaskruiden.
3 dopjes vanille extract.
150 gram dadels
\ri-328\tx284\tx4970\tx5112\tx5396 110 gram kokosolie
Sinasappelrasp van 1 sinasappel
Stukje geraspte gember

Verwarm de kokosolie, snijd de dadels in kleinere stukjes en doe deze beide samen met de eieren, het zout, de rasp en de kruiden in de blender. Blend goed fijn.
Meng dan in een grote bak eerst de bakpoeder door het meel, roer dan het gemixte mengsel erdoor, en tenslotte het amandel gruis. Proeven. Kneed even door met je handen, en laat het even afkoelen, voor het vorm-gemak.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Het is teveel voor 1 bakplaat, dus moet in twee bakgangen. Neem telkens een beetje deeg, maak er een klein bolletje van, leg dat op de bakplaat, en druk dan een beetje plat. Leg niet teveel langs de randen, want die gaan harder. Zet ze 15 minuten in de oven. Houd na 10 minuten al in de gaten of ze niet gaan verbranden. Als je ze niet platdrukt, maar bolletjes laat, worden ze jammer genoeg te zwart aan de onderkant voor ze van binnen droog genoeg zijn.
(Bij mij verbrandden alles de eerste keer behoorlijk, in een oven van 200 graden na 15 minuten. En platgedrukt met poezenpootje)