< INHOUD > 

LOEMPIA'S

Ingrediënten:

1 flinke wortel, julienne gesneden
4 witte kool bladeren, in hele fijne reepjes gesneden
1 kipfilet, in heel kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
2 bosui, in dunne ringetjes
Klein stukje gember, heel fijn gesneden
1 tl. sambal
Evt 1 el vissaus en 1 el oestersaus
Rijstvellen of blaadjes ijsbergsla
Verhit een pan en doe er 1 el olijfolie in.
Bak de knoflook en bosui kort.
Voeg de kip toe, bak dat gaar
Voeg gember, wortel en kool toe, bak kort mee, niet te gaar het mag lekker knapperig blijven.
Haal de pan van het vuur, roer de sambal erdoor, en indien gewenst de vissaus en oestersaus.
Maak op smaak met zout en peper.
Zorg voor een grote bak heet water.
Doe een rijstvel 30 seconden in het water en leg het vervolgens op een natte theedoek.
Leg er een flinke eetlepel vulling op en rol de loempia op.
Maak de vulling op deze manier op.
Als je het lekker vindt, kun je ook nog garnalen door de vulling doen.
Mocht je liever geen rijstvellen eten, rol de vulling dan in blaadjes ijsbergsla, ook heerlijk!