< INHOUD > 

HAM OF ZALM MOUSSE
(1 kwarkbakje vol, voor 2 pers.)
Bijna alle ham bevat suiker. Mag dat écht nog niet, (beginfase), neem dan maar zalm.
180 gram ham of zalm uit blik
1/8 room
1½ eetlepel mayonaise (zelfgemaakt, zonder suiker)
4 ½ blaadje gelatine
1 eiwit
½ bos peterselie
klein beetje bouillon (75 cc.)
flinke scheut citroensap, vooral bij vis.
peper
zout
ev. beetje uienpoeier.
Goed kruiden en zouten, want de smaak gaat nog wat achteruit door de gelatine
Kwarkbakje invetten met olie
Eiwit stijfkloppen
Slagroom kloppen
Ham snipperen
Alle ingrediënten door elkaar roeren, behalve het eiwit en de bouillon. Gelatine oplossen in de hete bouillon, en goed door de massa roeren. Wat laten afkoelen. Pas als het lobbig begint te worden snel het stijfgeslagen eiwit erdoor, en in de vorm. Laten afkoelen.
Je kan dit invriezen maar niet te lang. Geen maanden.
Ontdooien: Na 4 uur is hij eetbaar.
Indien 5 dagen ingevroren geweest en daarna 5 dagen ontdooid, is hij nog steeds lekker.