Nog even over die pentium, in een kubus met ribbe 15 meter. De lichaamsdiagonaal van die kubus is ongeveer 25 meter. Is er een draad van de ene hoek naar de tegenoverliggende en je stuurt een electrisch signaal over die draad dan gaat dat met bijna de lichtsnelheid. Dat signaal heeft een golflengte, bij 10 Mhz is dat ongeveer 30 meter. Die golflengte moet heel veel groter zijn dan de draadlengte om geen synchronisatie problemen te krijgen. Ik vermoed dat een klokfrequentie van 1Mhz nauwelijks haalbaar is!
Eén reden dat een pentium zo snel kan zijn (steeds meer Gigahertzen) is dat hij zo klein is.
Ik heb de structuur van deze toestand zo veranderd dat ik gemakkelijk een hele maand in een archief kan stoppen. Daarvoor maakte ik deze index.html:
<HTML> <HEAD><TITLE>frankslog</TITLE></HEAD> <BODY> <meta http-equiv="refresh" content="0; URL=mei2004/mei04.html"> </BODY></HTML>
Als je de / in de URL als \ schrijft, werkt het met IE precies hetzelfde. Netscape is wel zo goed om mei04.html te openen, maar kan dan de style sheets niet vinden. Met de / in deze richting doen ze het wel allebei.
Dat verkeersbord is met HTML gemaakt. Veel kleiner dan een GIF, dat wel. Maar Netscape laat het niet lekker zien. En de lettergrootte heeft ook invloed.
<p align="center"> <b style="background:blue; color:white; font-size:150%;width:100px; height:1.5em; vertical-align:middle;">fietspad</b><br> <b style="background:white;color:black; border:1px solid black; width:80px; margin:4px;"> Dus niet brommen</b>
nieuwe kopregel gemaakt. Niet zichtbaar: de 'name' zit erin gebakken, daardoor gemakkelijker linken. Zie ook techniek, HTML.CLB
Dat stukje 'krant' heb ik met class="krant" gemaakt, zie ../log.css
Ik vind HTML coderen bijna net zo leuk als loggen. Dat zie je ook aan de iets betere werking van het log: als je scrollt dan blijft dat gele kiesding staan waar het staat. En met Firefox (zeg maar netscape) ziet het er bijna hetzelfde uit als met IE.
De HTML code was duidelijk niet van een Hogere Macht afkomstig. Ik heb het een beetje gesaneerd, zonder het uiterlijk te veranderen.
Met irfanview uitsnede gemaakt, verkleind en kleurdiepte gereduceerd. Hier rechts is de ware grootte, in frankslog heb ik in de HTML code een veel grotere maat opgegeven.
Eigenlijk zou de 'lees reacties' knop meteen naar de bijbehorende reactie(s) moeten springen. Dat is nogal moeilijk om dat te automatiseren. Het hoeft natuurlijk niet online te gebeuren, ik zou een C programma kunnen schrijven wat dit regelt. Veel werk, en zòveel reacties verwacht ik nou ook weer niet.
172794/479451, dat zijn de coördinaten van die stoel op de topografische kaart volgens mijn GPSje.
Plus of min een paar meter.
Blauwe knop erbij gemaakt, is misschien iets duidelijker.
Tekeningen handgemaakt, een 7 segment font wat mij beviel kon ik niet vinden. Daarna geanimeerd met de GIF Construction Set
De tekst 'test' is een beetje saai, maar eigenlijk moet die in al deze berichtjes staan. De meeste zijn gemaakt om te zien hoe mijn weblog werkt. Lees niet verder, ga terug naar frankslog
Ik heb dit zojuist online gezet. Nou moet ik de wereld nog vertellen dàt ik dat gedaan heb. Zou het niet beter zijn om eerst eens wat inhoud aan te dragen? Eigenlijk ben ik nu alleen maar FTP aan het testen, daar doet HetNet een beetje onaardig tegen.
Na wat rommelen met de instellingen werkt FTP inmiddels perfect.
Het eigenlijke doel van dit weblog is het werkend maken van de onderliggende techniek. Zonder inhoud gaat dat niet, maar eigenlijk is de inhoud bijzaak.
Het plaatje hieronder test alleen maar m'n plaatjesknop. HTML als hobby, dat is het dus. Omdat ik daar aldoor mee bezig ben beleef ik nooit iets logwaardigs. (Nou weer 'logwaardig', en op 16 mei 'linkwaardig', daar moet ik eens mee ophouden)
Het gaat zo gemakkelijk met Irfanview, met de kleurinstellingen spelen. Hier iets te lang doorgespeeld?
Ik heb nog even technisch zitten prutsen, vandaar dat er nu een 'reageer' knop verschijnt bij ieder bericht. Bij de berichten hieronder is dat er handmatig ingezet!
Als nou HetNet over de brug komt met een homepage dan kan ik deze hele toestand erop zetten. Tot op heden werkt het e-mail adres wel, maar de bijbehorende site niet. Er kan dus wel gereageerd worden, maar de enige die kàn reageren ben ikzelf. Op reacties uit die hoek zit ik niet te wachten.
Iedereen heeft een weblog, dat ga ik ook eens proberen. Omdat ik een technicus ben en blijf maak ik een eigen handgebreide weblog omgeving. Ik ga eerst iets maken voor het onvolprezen programma NoteTab om automatisch een kopregel te genereren. Datum en tijd schijnt gebruikelijk, dat lijkt me iets leesbaarder dan zo'n script wat zegt hoe oud een tekst is. Zoals je ziet is dàt in elk geval gelukt!
Het schapenverhaal is waar gebeurd, maar niet op 10 mei getikt. Toen had ik het raamwerk van dit log nog niet gemaakt.