< INHOUD > 

RICOTTAQUICHE MET RUCOLA
Ingrediënten (2 personen)


2 biologische eieren
1 bakje Ricotta (250 gram)
3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
snuf zout
zwarte peper
snufje nootmuskaat
2 handjes vol rucola in stukjes gesneden
olijfolie
evt extra garnituur zoals: rucola, tomaat, olijfolie en geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Mix de eieren in een kom ongeveer 3 minuten zodat ze heel schuimig zijn
Schep alle andere ingredienten: parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat en rucola door het eimengsel heen, met de ricotta.
Vet een springvorm in van 20 cm met een klein beetje olijfolie
Schenk het ricottamengsel in de springvorm, strooi evt bovenop nog een klein beetje parmezaanse kaas
Bak de quiche 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden.
Wil je een mooi bruin korstje, zet de quiche dan nog een paar minuten onder de grill. Laat de quiche afkoelen (tenzij je hem warm wilt eten) en haal hem uit de springvorm. Koud is lekkerder.
Eventueel kun je de quiche nog garneren met wat verse rucola, tomaatjes en wat parmezaanse kaas.