Nu.nl heeft alweer zo'n mooie kop:
Veel lof voor Mulisch na overlijden
Beter laat dan nooit...
Rik
Het probleem van al dat lof is dat ik een beetje het gevoel krijg iets meer van Mulisch te moeten lezen.
Alle freaks, nerds en geeks van Nederland waren gisteren in Valkenswaard om naar de pre-proloog van de Dakar-rally te kijken, dus Apache moet het even met jou alleen doen. De verleiding om alle foto's te mailen is groot, maar we maken ons al impopulair genoeg met dat Ubuntugedoe. Daarom laat ik het bij deze:
De Dakar-rally. Op zondag in Ermelo krijg je wel eens de neiging om in één ruk naar Dakar te rijden. Maar moet dat nou echt met zo'n auto ?
Het was lastig om te vinden. Toen ik je log las, herinnerde ik me een documentaire waarin enige tientallen volgelingen en Rutten op een bepaald tijdstip in regenkleding een heuvel beklommen en met de minuut ongeloviger werden, omdat het godswonder uitbleef. Hoopvol omhoog kijken leverde niets op. En toen werden ze boos op Rutten, omdat de wereld niet verging. Dat vond ik het mooiste.
Maar als je 'einde der tijden' intikt, of 'wereld vergaat', dan zie je door alle profetieën het bos niet meer. Het toevoegen van 'predikant', 'heuvel' of 'berg' maakt het nog moeilijker, omdat tachtig procent van alle predikanten Van den Berg of Van den Heuvel heet. 'God' en 'Spanje' brengen je direct naar Santiago. Uiteindelijk was het deze opdracht die iets opleverde:
documentaire einde wereld voorspelling predikant spaanse berg
Bij resultaat 11 stond dit:
Thom Verheul (NCRV) presenteert in de documentaireserie Verborgen Moeders ... De vader
van Jacqueline, een emeritus-predikant uit 't Harde, laat het niet op zich zitten. ... In de boekhandel van SdP staat in exemplaren die eind juni zijn .... het niet doorgaan van het einde
der wereld dat Maria voorzegd zou hebben, ...
www.skepsis.nl/sdp-2000.html - In cache - Vergelijkbaar
En toen was het gauw gedaan. De fout die ik maakte was natuurlijk dat ik naar een dominee zocht en die geloven niet in wonderen.
Misschien kan Rutten het einde van Rutte voorspellen.
Rik
Einde van de wereld, spanje, daar had ik naar gezocht. Resultaat: Finisterre. Omdat ik me van een jaar of zestig geleden Finistère herinnerde snapte ik snel dat ook dit een geografische naam is. Toen gebeurde er iets heel anders, ik weet niet meer wat, waardoor ik de zoektocht afbrak. Maar mooi dat je dit gevonden hebt. Rutten, dat is echt goed gewist in mijn geheugen.
Het kostte een uur:
Frans Willem Rutten - Wikipedia
Rik
Frans, dat wist ik nog vaag, Frans is geen beste zoekterm voor Google. Ik heb al vaker gemerkt dat er iets uit je geheugen opduikt als je er niet meer aan denkt. Maar 'Rutten', dat bleef weg.
Deze zin uit Wikipedia: Frans Rutten was naar eigen zeggen altijd maar een 'lauwe' katholiek geweest, maar na zijn pensioen maakte hij een bekering door, toen hij was opgenomen in de Jellinek-kliniek in Amsterdam om van de drank af te komen verklaart veel.
Nieuws van het knutselfront! Onze Dyson stofzuiger was al enige tijd beyond repair en we behielpen ons met een bejaarde grijze muis waar geen zakken meer voor te krijgen zijn. Maar vanmiddag vond Noëlle op een schakelkastje in onze straat een grote zak met een briefje:
Toen we de zak open maakten, bleek het briefje te kloppen:
Maar toen ik de filters had schoongemaakt klopte het niet meer: zuigt keihard! Met alle hulpstukjes erbij.
Rik
Een echte Dyson! Ik wil verhuizen! Naar Breda!
Superman heeft een harde schijf van kryptoniet met een ziljoen partities. Het draadloze probleem had ik hier ook. Niet met Ubuntu, die snapte meteen wat voor wifi-kaart erin zat. OSX echter, bleef maar zoeken naar een Airportkaart. En dan kan je zoeken tot je een ons weegt op een niet-Mac. Ik heb de niet-Mac toen gesloopt om te kijken of ik er een Airportkaart in kon stoppen, maar nee. De oplossing die zich aandiende, is even briljant als doelmatig; hij is dan ook niet van mij.
Ik heb een ethernet-driver geïnstalleerd die osx besodemietert. Osx denkt nu dat er een ethernetverbinding is en dat de draadloze kaart een adapter is.
Mooi. Ik verbaas me er nog steeds over hoe goed van alles werkt in Ubuntu. Ik gebruik het al een hele tijd om een scanner te besnuffelen die ik met geen mogelijkheid met Windows XP aan de praat krijg. Met Ubuntu moeiteloos. Nu heb ik zojuist even een webcam aangesloten. Ook die werkt, zelfs beter dan met de originele Logitech software.
Don't tug on Superman's cape.
Ik zie Superman nog geen disk partitioneren.
'Ubuntu naast een bestaand systeem installeren' is -afhankelijk van het aantal partities dat je hebt- niet altijd te doen. En het handmatig beheren van de schijven kan ervoor zorgen dat je ook je andere systeem wist, zoals ik ondervonden heb in een eerder stadium.
Mooie loglezer die daar nog wijs uit wordt,
Rik
Don't teach your grandmother to suck eggs.
De computer doet het, maar hij kan en kon de harde schijf niet vinden. En die zit er toch echt in. Daarom denk ik dat Moeder de Ganzenbord de weg kwijt is.
Golfsolderen is gaaf. zou het hiermee ook kunnen? Dan heb ik nog wel een idee!
Rik
Ik vrees dat de temperatuur niet hoog genoeg is. Het materiaal dat daar golft zal electrisch vrij goed isoleren, dat wil je niet.
Omdat iedereen alles op internet zet, is het leven van de knutselaar er een stuk onbekommerder op geworden. Zo draait Ubuntu nu broederlijk naast Mac OSX op de kleine Asus. Maar het digitale knutselen en boetseren wat daaraan te pas kwam, valt in het niet bij de recentelijke slacht van een iBook, die ik van een nieuwe harde schijf wilde voorzien. Gelukkig zetten ook de Apple-slagers hun uitbeenwerk online - en dan ook nog voorzien van manende waarschuwingen:
"Site sponsor Other World Computing "strongly recommends" professional installation of a new hard drive in the iBook models due to its complexity."
En dan nog deze:
"I'm not sure you will want to do the replacement yourself, there are many screws, and taking it apart can be awkward, and make sure you have all the right tools. I nearly tore mine apart trying to replace the hard drive."
Dikke lul. Want met twee niet werkende iBooks loop je geen enkel risico. Maar het was inderdaad een merkwaardig werkje. De iBook lijkt te zijn ontworpen door het getikte neefje van Lord Sinclair en om de harde schijf te vinden moet de computer compleet en volledig uit elkaar. Dat is gelukt.
Vervolgens moet hij weer compleet en volledig in elkaar. Dat is ook gelukt.
Hij doet het niet. Maar dat is helemaal niet erg. Het zou namelijk kunnen gaan om een moederbord met kreupele contacten, waardoor alle soldeerpunten van bord ge-reflowed moeten worden. En dat gaat met een verfbrander!
Ik kan me nog maar net beheersen.
Rik
PS De achterdochtige lezer zou kunnen denken dat de volgorde van de foto's niet klopt. In zekere zin is dat ook zo. De hele iBook op de onderste foto is niet de gesloopte iBook op de bovenste foto. De gesloopte iBook op de bovenste foto is de donor van de harde schijf. Maar die schijf zit dus wel degelijk in de hele iBook op de onderste foto - die het niet doet.
Mooi werk. Maar wat doet 't nou niet, de disk of de computer zelf? Mijn diskverplaatsing is gelukt, de computer doet het ook nog. Ik moest 'm wel drie keer uit- en weer inelkaar doen. Dat heeft het voordeel dat ik dat nu pijlsnel kan.
Golfsolderen! Nou nog iemand die zo'n tinbad heeft. Vroeger wist ik die wel te vinden in Eindhoven, maar ik geloof dat daar alleen PSV nog van over is.
Wie vandaag na 12.30 op de website van Anna kijkt kan niet alleen stemmen op Onweer maar ook lezen over haar nieuwe boek Meisje nummer achttien.
Wat hebben ze tussen Putten en Nijkerk trouwens een nonchalante manier van mais oogsten. Is een bijna kaal veld met wat deprimerende stompjes niet gebruikelijker?
Meisje nummer achttien herinnert mij aan het weeshuis in Schiedam. Hadden we een weesmeisje als dienstmeisje? Een nogal spichtig meisje met een grijsblauw gewaad? Ik kwam langs het weeshuis als ik naar mijn voor de zoveelste keer verhuisde school ging.
De koeien die de mais moeten eten hadden liever wat minder stengel.
Lieve loglezers! Misschien hebben jullie wel gevolgd hoe irritant Ernest van der Kwast bezig is om stemmen te winnen voor de NS-publieksprijs (hij beweert bijvoorbeeld dat hij ook een van de andere genomineerde boeken heeft geschreven en roept iedereen op om te stemmen op 'zijn beste boek' - en dat is toevallig het boek dat hij onder zijn eigen naam heeft geschreven. Een komisch idee misschien, maar toch eigenlijk niet zo grappig voor de andere genomineerden) - maar vandaag wil ik toch ook een stemoproep doen: mijn boek Onweer is genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2010 en tot 31 oktober kan iedereen van jong tot oud stemmen op dat boek. Op mijn website www.annawoltz.nl lees je hoe dat moet - en die site is toch het bezoeken waard, aangezien mijn briljante tante Ellen de webmaster is: aanschouw haar levenswerk!
PS: zal ik reageren op de discussie over wormgaten en kabouters die mijn moeder en mijn oom hier voeren? Nee, ik doe het niet. Ik herinner me alleen in stilte hoe ik als vierjarige uit school kwam, aan mijn moeder vertelde wat de juf mij die dag had geleerd en dat mijn moeder dan altijd, altijd, de beweringen van mijn juf in twijfel trok. En in het geval van mijn brave Montessori-juffen had mijn moeder nog altijd gelijk ook.
Ernest van der Kwast, wie is dat nou weer? Ja, het eerste blad van z'n site is best irritant. Wij gaan op 'Onweer' stemmen!
Jullie gepraat over Ubuntu heeft mij gemotiveerd dit ook te downloaden. Ik ga het installeren op m’n “oude” Aldi PC want die staat nu toch alleen stof te vangen en ‘m voor € 150 of zoiets op Marktplaats verkopen vind ik zonde.
Het downloaden van de Ubuntu (64 bit) iso nam slechts 3 en een halve minuut in beslag. Who can beat that?
Ik ben reuze benieuwd!
Ik heb Ubuntu samen met Windows op mijn "oude" Wintelco PC staan. Gaat prima, alleen het schakelen tusen Ubuntu en Windows duurt even. Ik ben te vastgeroest in m'n gewoontes om Windows helemaal weg te doen.
Heb je intussen mooi tijd om Ubuntu 10.10 erop te knallen. Ik moet de netbookversie opnieuw installeren omdat de schermen anders te groot zijn. Ubuntu en Apple draaien nu op twee partities van mijn Asus eee 900HD. Ubuntu feilloos - afgezien van die schermen, voor Apple moet ik nog steeds een passende wifi-driver vinden. Ik had hem, maar ik heb hem zoekgemaakt.
Ik kan me herinneren dat jij een zwagert hebt met een draaibank. Ergens in de Betuwe.
Rik
Ik had Ubuntu 10.04, maar die is al upgedeet tot, ja, tot wat? Ik heb een plotter die ik maar niet aan de gang krijg met Windows XP. Hij doet 't uitstekend met Ubuntu-out-of-the-box.
Die zwagert heb ik nog, maar hij heeft die draaibank niet meer als ik me goed herinner.
Nog even over die rare bordjes: de koppen van nu.nl geven mij ook vaak stof tot nadenken. Vandaag:
Krakers eisen duidelijkheid kraakverbod
'Verboden te kraken. Duidelijk?'
'Aha, nu snap ik het. Dank u.'
Rik
Schijnheilig noemen ze zich. Dat zal wel betekenen dat je hun uitspraken niet al te serieus moet nemen. Nu (en vele anderen) vatten dit wat kort samen.
Misschien zijn we een van de verschillen tussen het mannelijk en het vrouwelijk brein op het spoor, of gaat het alleen om het Frankenbrein en het Marrenbrein? Jij denkt in man-made materials, ik denk in dichtgroeiende gaten in bomen, zwerende vingers, kapot vriezende regentonnen. De links zijn mooi, en grosso modo overtuig je me wel - maar kleino modo niet. Die kabouter heeft een salontafel van een plak boomstam, waarin een wormgaatje van een mm doorsnede. Als hij een kroes vlierbessenwijn over die tafel gooit, zwelt dat gaatje dicht. Als dat volgens jou ook niet waar is, ga ik het probleem voorleggen aan Karel Knip van Alledaagse Wetenschap (NRC).
Mijn eerste bewering ging over aluminium met een gat er in, dat VERWARMD werd. Er werd niet gegroeid, er waren geen zweren, er kwam geen ijs in voor.
Natuurlijk is de gebeurtenis met het wormgaatje in principe waar. Echter, de ware kabouter likt bliksemsnel de tafel af, zuigt zelfs het wormgaatje leeg. Zou hij dat niet doen dan zou het gaatje dichtzwellen.
Zou de kabouter de (droge) tafel zachtjes verwarmen dan zou het wormgaatje (in procenten) evenveel groter worden als de hele tafel.
Dat regentonnen kapotvriezen komt door een heel uitzonderlijke eigenschap van water. Alles krimpt als het kouder wordt, water doet dat ook tot het een temperatuur van 4° bereikt heeft, dan zet het weer uit. Vandaar dat ijs drijft op water.
Heeft ons conflict misschien te maken met de schaal waarop een en ander zich afspeelt? Zou bij een klein dingetje het zwellen het gat doen krimpen, terwijl er bij schaalvergroting een punt komt, waarop het gat groeit? Je merkt dat ik je nog niet echt geloof - ik volg dat verhaal met a en b etc wel, maar toch... laat ik maar een roman gaan lezen.
Je kunt beter een roman gaan schrijven, bijvoorbeeld over een kaboutertje dat denkt dat gaten zwellen bij verwarming terwijl een kaboutervrouwtje denkt dat ze krimpen. En dan iets met een huisje, bedekt met krimpende krakelingen.
Misschien ben ik in onze eigenwijze familie wel de eigenwijste. Ik geloof nog steeds niet dat dat gat groter wordt. Het aluminium (laten we een ander spul kiezen, want ik typ altijd aluminimum), het spul dus, zwelt op, zwelt alle kanten uit, zwelt ook het gat binnen. Als je een splinter in je vinger hebt, gaat het steeds meer pijn doen naarmate het spul, het vlees in dit geval, uitdijt: het gaatje waarin de splinter zit, wordt steeds krapper.
De amerikaanse spelling: aluminum!
Een schijf aluminum, de rode stip bij s is een spijker waarmee je hem vastnagelt aan de tafel. De afstand a-s is gelijk aan de afstand s-b, laten we zeggen 1 cm, a-b is dus 2 cm. Het gat is ook 2 cm, de hele schijf is dud 2+2+2 cm in doorsnede.
Nu verwarmen we de ring zodat die 10% groter wordt. Het vaste punt s veranderd niet, punt a beweegt 1 mm naar links, punt b beweegt 1 mm naar rechts. Vanuit b gezien lijkt het gat kleiner te worden. Punt d is 5 cm vanaf de spijker, dat beweegt dus 5 mm naar rechts. Punt c is 2 cm van d, dat beweegt 2 mm naar links ten opzichte van d. Maar ten opzichte van de spijker beweegt het 5-2=3 mm naar rechts! We hadden al vast gesteld dat b 1 mm naar rechts ging, de afstand b-c is dus 3-1=2 mm groter geworden. Met andere woorden, het gat is ook 10% groter.
Nog anders: stel je de schijf aluminum voor met een bodem, als een pan met heel dikke wanden. Als de bodem uitzet en het gat zou krimpen dan doet die pan heel vreemd als je 'm opwarmt. En dat doen aluminum pannen niet.
Die prof had inderdaad een leuke vrouw. Hij had ook een leuke student die hem later heeft opgevolgd. Ik zie Olle er niet in terug, maar hij moet erin zitten.
Rik
Lezertjes, Noëlle heet voluit Noëlle Oerlemans-Keesom. Keesom is de overgrootvader van Olle, als ik goed geteld heb.
Je verwarmt aluminium met een gat erin, waardoor het aluminium uitzet. Waarom wordt het gat dan niet juist kleiner??
Ik steel een plaatje, een koekje met een gat. Nu vergroot ik het plaatje, lekker makkelijk met de computer. Het koekje 10% groter, dan wordt ook het gat 10% groter.
Er is geen behoorlijk plaatje van een koekje met één gat te vinden, daarom maar eentje met drie gaten. Dat moet drie keer zo overtuigend zijn. (de vergroting is 25%, nòg overtuigender.)
Tsja, een paar maanden geleden zei ik tegen Joke "een telefoongesprek van zo'n 8 en een halve minuut met m'n vader een absoluut record!" Na ons gesprek van vrijdag zag ik dat de timer op ruim 18 minuten stond....... Waar gaat dit heen, is het hek van de dam? Ik kan me voor stellen dat je een flinke "even" moest gaan liggen.
Simon
Ik begin net weer een beetje bij te komen...
Daar zeg je zo wat: de stirlingmotor als aandrijver van een luchtschip. Ik heb kennis aan de zus van deze meneer: http://www.adballon.nl/ . Ze noemen de man of vrouw die de ballon bestuurt met een bepaalde hardnekkigheid 'piloot'. Ik maak daar bezwaar tegen, want het minste wat een piloot moet kunnen in de lucht is wel bepalen waar hij heen gaat. 'Maar wij kunnen wel tot op de centimeter nauwkeurig landen', werpt zus Ballon dan tegen. 'Maar je weet niet waar', zeg ik dan weer.
Frankslog draagt de oplossing aan: de stirlingballon. Aan warmte is immers geen gebrek boven de brander. En dan kunnen ze eindelijk echt piloot heten, die vaarders.
Rik
Voorbeeld van precisielanding.
Ja, Ubuntu is vette shit! Dat betekent tegenwoordig dat je het wel kan waarderen. Het tegenovergestelde van 'pet'. Ik versta niets van programmeren, maar de stabiliteit van Ubuntu dwingt respect af, nog even afgezien van het ontbreken van welke toeters of bellen dan ook.
Rik
Desgewenst kan je allerlei toeters toevoegen, of belachelijke bellen bedenken. Maar het hoeft niet.
Wij moesten van de week naar de dierenarts omdat onze Zorro weer eens had lopen vechten. Maar het is altijd zo'n gedoe om die grote, tegenstribbelende kat in zo'n klein mandje te stoppen. Daarom heb ik bij een Haagse Pets Place een mand gekocht die 'Cabrio' heet. Is heel groot, en de bovenste helft gaat helemaal open. Kat erin, geen centje pijn. Onze Pets Place vind ik dus niet pet.
Mooie bloemen Ellen! Ik verbaas me ook al tijden over die versteende tuinen. Op Funda zie je ze ook vaak. Niet dat ik wil verhuizen, maar een mens zit wel eens te dromen en dan kijk je op Funda. Hebben die mensen een tuin waar je in de binnenstad van Den Haag alleen maar van kan dromen, en dan leggen ze hem vol met tegels.
Ubuntu, dat wil ik ook! Ik loop al 24 uur te hyperventileren vanwege een technisch probleem bij de provider waar wij (het kantoor waar ik werk, bedoel ik) een splinternieuwe website gehost hebben. Iets heel belangrijks werkt er niet. De provider stuurt mij mails met mysterieuze foutmeldingen die hij zelf ook niet lijkt te begrijpen. En dan denk ik: wist ik maar wat meer van Linux.
Wij bezitten zowel voor- als bovensluitende manden, voornamelijk bij kringlopers verworven. En ja, de bovensluitende zijn ideaal bij een meningsverschil.
Twee jaar geleden heb ik me ruimschoots over verstening verbaasd. Nu verbaas ik me over het feit dat de links van die dag nog werken!
Verstopt onder Ubuntu zit een Command Line Interface. Het leuke daarvan is dat ik dingetjes die ik 30 jaar geleden gebruikte, zoals ls-l, nog steeds kan gebruiken. Het probleem bij de provider zal wel met een iets nieuwere toevoeging te maken hebben...
Wat een afgrijselijke aanblik, die grijze vlakte om dat huis. Die enge trend - verstening van tuinen - zie je overal in woonwijken, nu begint het dus ook al in de bossen.
Mijn huis staat in een rijtje van vier. De huizen hebben een flinke voortuin (10 meter diep). Ik ben sinds kort de enige met een echte tuin, waar nu nog van alles staat te bloeien. De andere drie hebben van hun gebiedje een parkeerterrein gemaakt.
Ik heb wel eens vernomen dat al die tweeverdieners geen tijd voor hun tuin hebben, vandaar de verstening. Dat geldt natuurlijk niet voor een bostuin die je, met wat begeleiding, kunt laten verwilderen.
Ubuntu is inderdaad geweldig. Maar mijn gezin vindt het niks.
Ik wel.
Rik
Dattie nou tweede is, zou dat door Ubuntu komen?
Neehee! Ik bedoel dat ik een heel klein netboekje het omgetoverd in een werkende Mac. Ik weet niet wat ik heb, maar sinds die wasmachine vliegen de printplaten je hier om de oren.
En hij doet het! Feilloos. Ik tik erop. Nu.
Rik
Ik weet natuurlijk niet hoe een echte Mac er van die kant uitziet. Je ziet ze vaak op de tv, zo'n aangevreten appel op de buitenkant. En ik herken dat schermbeeld niet. Als het nou Ubuntu was...
Een beetje stickers plakken op een toetsenbord. Moet je kijken wat ik gemaakt heb:
Bedoelu stickers op 't scherm? Is dat nou wel zo'n goed idee?
Ik hoor zojuist Verhagen zeggen dat uiteraard ieder CDA-kamerlid het recht heeft wetsvoorstellen op zijn of haar merites te beoordelen. Wat wil dat zeggen? Kamerlid Jan Janssen bijvoorbeeld heeft diverse merites. Zo heeft hij een VWO-diploma, kon hij ooit heel goed hockeyen, heeft hij de laatste keer 1.000 voorkeurstemmen behaald, en geeft hij veel aan goede doelen. Zijn collega Truus Voordewind heeft zelfs een universitaire graad, een ruime buitenlandervaring, en last but not least een wat je noemt uiterst intelligent voorkomen. Moeten zij nu, of althans, hebben zij het recht wetsvoorstellen op deze merites gaan beoordelen? Ik kan me daar niks bij voorstellen.
Erg mooi, die had ik gemist. Ik heb Verhagen de laatste weken heel vaak horen zeggen dat hij overtuigd was, een overtuiging had, zou overtuigen. Nu blijkt dat het nog terecht was ook!
Ik kom die journalistennaam waar jij van schrok wel vaker tegen. Onder andere schrijft er iemand met die naam in een forum waar ik wel eens rondhang. Weet niet of het steeds dezelfde is, in ieder geval zit hij/zitten zij nooit het nationaal-socialisme te promoten. Zo'n man kan er ook niks aan doen dat hij zo heet.
Ik voel veel sympathie voor die CDA-leden die wakker liggen van de nieuwe coalitie maar ik hoop toch wel dat ze zo verstandig zullen zijn om niet met z'n één derde een nieuwe partij te beginnen. Want dan dondert de coalitie weliswaar in elkaar maar dan krijgen we misschien ook wel nieuwe verkiezingen. En ik ben niet optimistisch over wat er dan gaat gebeuren. Laat die dissidenten nou maar gezellig bij D66 komen met z'n allen. De deur staat open, welkom allemaal. Wij zijn dan wel een overwegend goddeloze bende, maar als écht liberale partij gunnen wij iedereen zijn geloof en zijn al dan niet heilige boeken. Zonder uitzonderingen.
Grimbert is een kind van Florrie, maar hij zegt wel afstand te hebben genomen van de politieke overtuiging van z'n ouders. Ik zou naamsverandering hebben aangevraagd.
Nieuwe verkiezingen krijgen we toch, als het nu niet is dan wel over vier jaar. Ik denk dat dat derde deel misschien wel in de Christen Unie zou passen.
Dat van die minuut waar ze allemaal overheen gingen, dat zat ik me ook af te vragen. Meestal ga je immers juist raffelen als het in het echt moet, terwijl het thuis allemaal zo gladjes uit je mond kwam. Maar je kunt je natuurlijk ook in de kijker willen zetten: mijn minuut, die is zo belangrijk voor de toekomst van God en de wereld, dat ik ga uitlopen om mijn minuut te onderstrepen. En als tegen de vijfenvijftig seconden het applaus aanzwelt, dan grijp ik mijn kans en ga er met tien seconden overheen. Want zeventig is belangrijker dan zestig.
Maar de gemiddelde gouwleider kwam niet best uit zijn woorden, nee. Verder is het opvallend dat vooral Limburgers, onder wie natuurlijk Eurlings en Verhagen, de laarzen vast in het vet zetten en de roedenbundels afstoffen voor de duce uit Venlo.
Kan je zo'n TGA ook van tevoren instellen?
Rik
Het zou interessant zijn om de afkomst van de sprekers te kennen: ARP of KVP. Die van de ARP zijn preeksnelheid gewend, sneller deugt niet. Nu ik er over nadenk, die Gregoriaanse gezangen waar de KVPers aan blootgesteld worden gaan ook niet zo pijlsnel.
Een TGA komt regelrecht uit de Hemel vallen, neits aan in te stellen.
Ook ik zat tot mijn verbazing de ganse dag aan de televisie, doe ik anders alleen bij Amerikaanse invasies. Jammer dat jullie begonnen met het geluid uit, juist die eerste cohorten oud-Testamentische bevlogen tegenstanders van het gedoogakkoord waren zo prachtig, je waande je in een Capra-film. Dat fraaie Nederlands, die kleren uit de Jaren Vijftig - maar vooral die overtuiging. Waarschijnlijk verschil ik verder op bijna elk gebied heftig van mening met deze mensen, maar toch: ze zijn het zout der aarde.
Ik zou nog eens zeven uur naar Uitzending Gemist kunnen kijken, maar ik begin last van CDA-moeheid te krijgen.
Ho, stop. Wil iedereen die van plan was een boek te gaan lezen eerst even dat boek over het huidige basisonderwijs in Nederland lezen dat gisteren laat in de middag resp. vroeg in de avond (in elk geval terwijl ik stond te koken) tijdens een boekenprogramma op Radio I (of was het IV?) werd gepresenteerd in de vorm van een interview met de schrijfster.
Lezertjes, we zoeken eerst de radiogids op. Periode 17:00- 19:00, Radio I & IV, vast maar één boekenprogramma. Dan gaan we bezien of we dat ergens kunnen terugvinden, dan goed luisteren. De titel van het boek onthouden, dan naar de boekwinkel. Dat moet haalbaar zijn voor sluitingstijd. Gelukkig was ik niet van plan een boek te gaan lezen, ik hoef niet!
Toch even gezocht, dit zal het wel zijn. €19,95, maar ik wil vier nieuwe remblokjes voor de fiets...
Hoi Frank,
Ineens (nou ja, niet echt ineens) dacht ik aan Minke ... en toen aan jou, en daarna aan je weblog.
Dus vandaar dat ik, weliswaar na lang zoeken op Google, weer hier terecht kwam.
Dat boek van Sacks, De man die zijn vrouw voor een hoed aanzag, is een hardstikke interessant en leuk geschreven boek.
Ik heb het jaren geleden gelezen, maar nu ik weer in het bezit van een bibliotheek kaart ben, ga ik het snel weer herlezen.
Ik ben ongetwijfeld toch prakties alles weer vergeten.
Dat heb ik voortaan erg vaak, een door mij bekeken film ben ik, afhankelijk van de kwaliteit, na een maandje ofzo weer voor 80 % vergeten.
Heel fijn vind ik dat, ik geniet zo diverse malen van 1 film.
Bij boeken is het volgens mij niet anders, ik ga het meteen uitproberen zodra de bieb open is.
Nou las ik dus in je blog dat je ooit een TGA hebt gehad ... dat lijkt me best een beetje eng.
Alhoewel ... wat niet weet wat niet deert, geldt dat ook voor een TGA ?
Wel fijn dat je zo helemaal opnieuw van de jonge katjes kon genieten !
Ik zie overal een positieve kant aan zoals je ziet .... het leven zou anders behoorlijk ondragelijk worden m.i.z.
Goed, nou moet ik maanden blog gaan lezen want ik besef nu dus dat ik helemaal niet weet of een van jullie iets min of meer vreselijks is overkomen ondertussen.
Het is nl. niet erg waarschijnlijk dat je dan mij meteen een mailtje zou sturen.
O ja, over het late tijdstip waarop ik deze reactie schrijf: http://nl.wikipedia.org/wiki/Delayed_sleep_phase_syndrome
Dat heb ik dus .... kende je dat al ?
Gelukkig hoef ik niet meer s'ochtends vroeg op te staan, daarom is het niet echt een probleem voor me.
Hmmm, ik realiseer me nu dat dit meer een prive mail is i.p.v. een blog comment, dus kijk zelf maar of je dit publiceert of niet.
Geef Minke een kus van me.
Ellen (de Groot)
PS: Plaatje is de automatiese aanvulfunctie van Google .. altijd leuk voor een verloren uurtje !
Een slecht geheugen voor boeken en films, dat hebben wij ook. Nog een paar jaar, dan hebben we nog maar één boek en één film. Als we het boek uit hebben draaien we de film, daarna lezen we het boek weer, ideaal.
Ik bedenk soms een handig computerprogramma. Dat programma schrijf ik, na een aantal correcties doet het ongeveer wat ik bedoelde, nog wat verbeteringen, ja, zo lijkt het wel wat. Dan kom ik toevallig precies datzelfde programma tegen, anderhalf jaar eerder geschreven...
Die TGA vond ik, op het moment zelf, alleen maar leuk. Nou vind ik bijna alles leuk, ik vrees dat ik heel oppervlakkig ben. Ik vind wel dat Amerikanen/Engelsen rare dingen zoeken. Nee, dan wij Nederlanders:
zoek in frankslog: